Make it happen

   Hej på er! Nu är det måndag och ny vecka igen! Idag tänkte jag faktiskt ta upp ett ämne här på bloggen som jag själv brinner mycket för - att våga följa sina drömmar. Jag själv har alltid drömt om karriär och jobb. Jag har alltid velat att måndagar ska vara bästa dagen i veckan. Att jag verkligen ska trivas med det jag gör.
 
 
   Jag har tidigt insett att skola egentligen inte är något för mig, jag har liksom aldrig trivts i skolan (något som alltid har irriterat vuxna människor runt omkring mig eftersom jag alltid haft så lätt för mig i skolan).
   Jag har sedan jag var 12-13 år drömt om att få starta mitt eget företag, driva min egen business. Det var då jag insåg att en helt vanlig person som jag faktiskt också kan starta företag. Det finns mindre företag än H&M och IKEA och en gång var det också bara en person med en idé.
   Jag minns när jag var 12 år och jag och min syster kontaktade x antal olika bokförlag med en bokidé. Vi fick såklart nej från allihop. Vi var alldeles för unga för att ha något att komma med. Samma sak när jag allmänt försökte söka jobb. Det var rätt svårt för en 12-årig tjej att få något jobb utan att ha några kontakter.
   När jag var 14 så började jag baka i mängder och sålde. Det blev faktiskt rätt stort det där och tillslut så öppnade jag ett litet café under en sommar under tiden som jag läste en starta-eget-kurs för unga. Jag kämpade som ett litet djur större hela dagarna för att hinna med att både baka och åka ner och sälja men det var väldigt kul! Jag mötte så himla många trevliga människor och fick så mycket positiv respons. 
   Den hösten, när jag fyllt 16 år, så fick jag två jobb. Sen dess har jag haft en del olika jobb och jag la liksom undan och sköt fram på mina drömmar om att starta eget. Som ung ska man ju vara glad att man fått ett jobb och tacka ja till allt. Man blir verkligen matad av det från hela samhället. Dessutom, när man sa till folk att man drömde om att starta eget en dag så himlade de flesta med ögonen och man såg riktigt hur de tänkte "lilla vännen, nu får du allt komma ner på jorden". Jag tappade liksom lite tron på mig själv. Varför skulle jag vara något speciellt? Inte kan väl jag tro att jag kan komma någonstans? Att jag dessutom hoppade av gymnasiet gjorde inte saken bättre. Jag har sedan den dagen hela tiden fått frågan när det är dags att börja läsa igen. Jag började till och med för 1,5 år sedan, gick i två veckor innan jag insåg att jag gjorde det för att få tyst på alla andra. För att alla andra tyckte jag skulle gå i skolan. Själv visste jag ju att jag ville starta eget och så länge jag inte tänkt starta något väldigt komplicerat så skulle jag faktiskt inte behöva en högskoleutbildning. Och varför ska jag läsa färdigt ett högskoleförberedande program på gymnasiet om jag ändå inte tänkt söka till högskolan?
 
   För ett år sedan bestämde jag mig för att det var dags för förändring. Då visste jag inte att det beslutet skulle ta mig så himla långt, ta mig dit jag är idag. För idag läser jag pedagogiskt ledarskap, en kurs som förhoppningsvis kommer göra mig till en lite bättre ledare och företagare. Jag har även börjat fila lite på min idé och ska börja lite smått nu framöver. I mars kommer jag förhoppningsvis också börja en ny starta-eget-kurs. Och vet ni vad? Jag trivs så himla mycket bättre med mitt liv nu. 
 
   Varför har jag berättat halva min livshistoria för er då? Jo, för att förhoppningsvis kunna inspirera i alla fall en person där ute att bestämma sig för att ta tag i sina drömmar. Folk kommer alltid ifrågasätta dig så fort du gör något som är minsta lilla utanför ramarna men kan dom inte få göra det då? För du kommer ju närmare det DU vill, du kommer trivas bättre med ditt liv. Och vem bryr sig om vad andra tycker då? 
 
 
 
Mina fem tips till dig som vill förändra din vardag
  • Sätt upp konkreta mål på vad du vill.
  • När du vet vad du vill, se vad du kan göra här och nu för att ta dig närmare målet. Kanske kan du anmäla dig till en kurs/föreläsning? 
  • Se till att diskutera dina idéer/mål med personer som peppar och tror på dig. Det kommer alltid finnas personer som råder dig till att försätta göra som du gör men det behöver absolut inte vara för att dom vill dig illa utan för att dom skräms av tanken själva. Jag själv har definitivt valt ut bland mina nära vilka jag diskuterar mina mål och drömmar med. 
  • Våga tro på dig själv. Våga peppa dig själv. Våga tycka att du är bra. Detta är definitivt något de flesta behöver jobba på. Man kan vara bra på saker även om man inte är bäst i världen. Förstår ni vad jag menar? Till exempel, jag tycker jag är bra på att tänka positivt. Jag är inte bäst i världen på att tänka positivt men jag är fortfarande bra på det. 
  • Börja nu. Det kommer inte komma lättare perioder. Man behöver inte förändra allt på en dag eller vecka men börja göra förändringar nu som kommer ta dig närmare dit du vill. 
 
Everyday, Inspirationfile | |
Upp