.

Jag har tänkt och velat länge över detta med bloggen. Jag tycker egentligen att blogga är väldigt roligt men ibland kommer mina perioder då jag vänder totalt. Jag kan liksom bli så himla trött på alla sociala medier. Jag vet inte hur många gånger jag tagit bort större delen av mina vänner på Facebook och även tagit bort hela kontot, slutat använda instagram och slutat blogga. Jag kan bli trött på det här att hela tiden visa vart man är och vad man gör. Och alla dessa likes och följare hit och dit (hör själv att jag låter som min mormor nu typ). Det är en så otroligt falsk värld. Det finns ingen människa som lever ett liv som endast är dans på rosor men baksidan visas i princip aldrig. 

Sen kommer vi till den andra grejen som gör att jag tvekar. Hela modebloggsvärlden lever efter ett sånt sjukt köp-och-släng-samhälle. Hur många gånger ser vi egentligen våra stora bloggare använda samma plagg? Vi handlar sånna mängder plagg och sedan använder vi dom knappt utan låter dom bara ligga där i garderoben. 
Dessutom har vi blivit blinda. Vi är så vana att kunna köpa en tröja för 99 spänn på H&M att vi inte själva inser hur sjukt det är. Vilka är det egentligen som får betala för att vi ska kunna handla billigt? Jo, arbetarna i tillverkningsprocessen. Jag tror de flesta av oss är medvetna om vilka förhållanden de lever i men det är så långt ifrån våran värld att vi kan inte ta till oss det. Det är svårt att förstå deras verklighet. Vi blir liksom avtrubbade från alla hemskheter som finns i världen. Det är ju bara på TV. Förstår ni hur jag menar? Allt känns som på film och det är så otroligt långt ifrån vår vardag så det är svårt för oss att ta in. Tro mig, kläder och mode ligger mig otroligt nära hjärtat men det gör även miljö- och människorättsfrågor. 
Jag är säker på att få människor skulle handla i samma mängder om de fick hälsa och ta i hand med alla människor som varit med och gjort plagget. Då skulle det helt plötsligt bli mer verkligt, man skulle ha ett ansikte och ett namn. 

Okej, nu kom jag lite off-topic men ni förstår vart jag vill komma med detta. Jag vill inte vara en del av allt det här samtidigt som jag brinner för mode och kläder. Att blogga är ett sätt för mig att få ner mina idéer, inspiration och stil för att sedan kunna gå tillbaka och titta på. 
Som sagt, snurrar lite i mitt huvud men vi får se om det kanske kommer upp ett och annat inlägg här ibland framöver. 

| | Kommentera |
Upp