Valsafari

   Vi åkte som sagt var upp till Oslo på fredag eftermiddag/kväll och tog in över natten på hotell. Lördag morgon gick vi upp tidigt för att hinna med planet upp till Tromsö. Efter en massa strul på flygplatsen (Jennie blev av med sin telefon och mitt bagage var lite stort) så kom vi tillslut iväg. Väl uppe i Tromsö checkade vi in på vårt hotell, gick ut och käkade lunch, gick runt lite i stan, åt våfflor och badade pool. Det blev en väldigt lugn dag men alla var rätt trötta efter den tidiga morgonen. På kvällen så gick vi till Ölhallen, ett ölställe med 50 tappar med endast norska öl. Jag tycker ju inte alls om öl men smakade på några ändå. 
   På söndagen var det dags för valsafari. Något av det häftigaste jag har gjort. Vi åkte ut i ribbåt (bara det var hur nice som helst i den miljön) och bromsade upp när vi såg valarna. Där låg vi och guppade ett tag och valarna kom bara närmare och närmare. De simmande till och med under oss (!!). Jag tog inga bilder på valarna utan stod bara och njöt med de andra har massor så tänkte be dom skicka över sen så lägger jag upp några här så ni får se. När vi kom tillbaka tog vi det ganska lugnt med lite häng i soffan. På kvällen gick vi ut och käkade och drog sedan på lite norrskrensjakt. Tyvärr såg vi aldrig något men det kände faktiskt okej ändå. Jag vet att jag kommer få se det en annan gång för det är definitivt inte sista gången jag gör denna sortens resa!
   På måndagen gick vi upp på Flöya toppen, 617 m.ö.h. Det var magiskt! Sista biten fanns det bara spår från renarna och vi såg dessutom ett par renar där uppe lite längre bort. Himlen var precis sådär fint rosa också. Wah, saknar det redan typ. 
   
The destination | |
#1 - - Jennie:

Jag saknar det också! Grym resa ju!

Svar: Jaaaaa! I feel yaaa sistaaaaa'!
Hanna Marke

Upp